Drumles: visie & aanpak

"Plezier, vooruitgang en muzikaal gevoel. Dat hou ik altijd in mijn achterhoofd bij elke drumles."

Drumles van hoge kwaliteit

Alle drumlessen worden gegeven door drie gepassioneerde drumleraars: Gregory Simons, Jonathan Roseleth en Lou De Smet. Ze hebben een zeer persoonlijke aanpak en volgen vorderingen nauwkeurig op. Bovendien wisselen ze af en toe tussen verschillende lesmethodes tot de drummer zich er goed bij voelt.

Op een rustige en geduldige manier werk je samen aan technische vooruitgang, drummen met plezier en het activeren van muzikaal gevoel. Vooral dat laatste vinden we belangrijk bij Het Drumhuis. Je leert niet zomaar technisch drummen maar je leert een drum bespelen met feeling. Je leert wat de rol van een drummer is in een band of muzikaal ensemble. Kortom: je wordt een echte muzikant met een hoge dosis muzikaal zelfvertrouwen. We geven drumles op maat van kinderen, jongeren of volwassenen, want elke leeftijd vraagt om een andere aanpak.

Inschrijven kan op elk moment van het jaar.

Drumles voor beginners

Het Drumhuis is de perfecte plaats om te starten met drumles. Ken je dat gevoel? Je probeert 100 keer hetzelfde en het lukt maar niet. Om gek van te worden… De kans is groot dat je op een verkeerde manier bezig bent of niet de nodige begeleiding krijgt. Het Drumhuis heeft tal van methodes die hun effectiviteit bewijzen, voor jong en oud.

Om vlot en zonder frustraties te leren drummen moet je beginnen met enkele absolute basics: tellen op de maat, zeer traag beginnen, basiskennis over het drumstel, …Het Drumhuis kent  de verschillende types beginners en heeft voor elk een specifieke trainingsmethode. 

Kennis van notenleer niet noodzakelijk!

Drumles voor gevorderden

Ben je al enkele maanden of jaren bezig? Dan heb je waarschijnlijk al veel ritme’s, grooves en fills onder de knie. Heb je het gevoel dat je vastzit en niet weet hoe je als drummer beter kan worden? Bij Het Drumhuis wordt je techniek geëvalueerd en krijg je een hoop tips om te groeien als drummer. In de drumles leer je nieuwe technieken om je drumstijl te verfijnen: ghost notes, paradiddles, dynamiek, improviseren, drumsolo’s, nieuwe stijlen, … Je wordt gecoacht tot in de details: houding, stemmen, technieken, songkennis, structuur en feeling. 

Bovendien kun je leren jammen met een gitarist of basgitarist. Naast technische vooruitgang is het ook belangrijk om te leren spelen met muzikaal gevoel. Dat is een belangrijke focus bij Het Drumhuis. Als drummer heb je een zeer belangrijke taak: je bent de fundering van het nummer. Daarom leiden we onze drummers op tot ervaren muzikanten die een band kunnen begeleiden en leaden zoals het hoort. 

Drumles gent Het Drumhuis

 

"Drummen doet iets fantastisch met je lichaam en geest. 
Je voelt je ontspannen en tegelijk zeer energiek." 

 

"Both teachers are really passionate about what they do, and there is no pressure of tests or homework. They will adjust to the skill level you're at, you can ask many questions and learn some cool new things."
 

Inschrijven>  

drumles op maat in gent, Aalst en ZOTTEGEM

Volg privé drumles in gent

 

"Drummen is geen schoolse opdracht met proeven, rapporten 
en prestatiedruk. Drummen moet vooral leuk zijn!"

Aanpak op maat

Je krijgt drumles die je op het lijf geschreven is. Ben je iemand met niet veel geduld en tijd? Iemand die gewoon eens wil drummen voor de fun of vlot technische vooruitgang wil maken? Iedereen heeft zijn eigen aanpak nodig, daar bestaat geen twijfel over. Daarom geeft Het Drumhuis drumles op maat van jouw voorkeuren, planning én persoonlijkheid. Elk genre en leeftijd is hartelijk welkom! Bovendien kun je leren drummen op afspraak of volgens een vast tijdschema.

Losse sfeer

Je wil geen norse leraar die je een vervelende preek geeft als je geen tijd had om te oefenen? Dan is het Drumhuis de ideale plaats voor jou om te leren drummen. De drumleraar is zeer rustig, volgt jouw tempo en heeft hopen geduld.
Het Drumhuis in Gent bestaat uit een drumstudio en een gezellige woonkamer.