Ons Team

Gregory Simons Leraar Het Drumhuis

Gregory Simons

Drumleraar - Workshopgever

Gregory (of Greg) is een gepassioneerd muzikant van de bovenste plank. Hij is een veelzijdig muzikant (pianist, drummer, gitarist) waardoor hij onze drummers perfect voorbereidt op spelen in een band. Hij heeft veel ervaring als studiomuzikant bij verschillende projecten.

Gregory is zeer sympathiek en vriendelijk waardoor je je meteen thuis voelt in de drumstudio. Bovendien is hij geduldig, technisch sterk en muzikaal creatief.

Greg drumt bij Modder, Lalma en Mt. Khaf. Je vindt Greg in Het Drumhuis op maandag, woendag en zaterdag. 

 

Danzel Hoever Profiel Drumhuis

Danzel Hoever

Drumleraar

Danzel Hoever is student, docent en freelance sessiedrummer. Hij heeft tijdens zijn studie aan het conservatorium van Gent al verschillende uiteenlopende projecten mogen doen, zowel in schoolverband als in het professionele werkveld. Danzel is drummer bij projecten als Amazumi, Joni Sheila, Big Adviser, Frank Boddin en Desma.

‘’Tijdens mijn lessen houd ik veel rekening met de wensen van mijn studenten. Mijn lessen bestaan vaak uit een combinatie van technische oefeningen en het plaatsen van deze technieken in een musical context. Drummen is voor mij een uitlaatklep waar ik ontzettend veel plezier uit haal. Dit gevoel probeer ik ook in mijn lessen te steken.’’

Ruben Denys Profiel Drumhuis

Ruben Denys

Zaakvoerder - Drumleraar - Workshopgever

Ruben heeft ervaring en interesse in veel verschillende stijlen: van rock, pop, country, jazz tot funk. Hij heeft veel podiumervaring, wat een belangrijke invloed heeft op zijn lesmethodes. Voor de start van Het Drumhuis was Ruben drumleraar bij 2 muziekscholen en dirigent van een drumkorps. Alles samen heeft Ruben 15 jaar ervaring in het lesgeven aan beginnende tot gevorderde drummers. Naast zijn activiteit als drumleraar is Ruben actief als marketeer.

"Ik vind het belangrijk dat elke drumles leerrijk, leuk en veelzijdig is. Geen saaie oefeningen die je telkens opnieuw moet spelen maar leuke en uitdagende grooves en fills die je kunt gebruiken in elke pop-, rock- of funksong. Bovendien speel je (indien gewenst) af en toe samen met gitaar of basgitaar. Dan kun je ontdekken hoe zalig het is om met andere muzikanten te jammen. Plezier, vooruitgang en muzikaal gevoel. Dat hou ik altijd in mijn achterhoofd tijdens elke drumles."

 

Jonathan Roseleth

Jonathan Roseleth

Drumleraar - Workshopgever

Jonathan is sinds zijn 15 jaar begonnen met drums en gitaar. Doordat hij beide instrumenten aardig onder de knie heeft, heeft hij zich het schrijven van nummers eigen gemaakt. Zo schreef hij bijvoorbeeld de nummers voor de band VVYNN, waar hij in drumde. Jonathan volgt een specialisatiejaar drums gefixeerd op Indische ritmiek bij Stijn Cools aan de Academie voor Podiumkunsten Aalst en heeft veel buitenlandse stages en privélessen gevolgd, voornamelijk bij Anika Nilles (Duitsland) en Richard Spaven (UK).

Momenteel speelt hij in fusion band ChromaTree, Black Harrier en wordt hij vaak als sessiemuzikant gevraagd. Met jaren podium- en speelervaring op zak kan hij drummers van elk niveau een mooie kijk geven op de belangen van techniek, dynamiek en ritme.

"Ik vind het als leraar enorm belangrijk om te weten te komen wie jij (de student) bent en wat jou motiveert. Hoe kan ik jou helpen om dit instrument te leren spelen? De drie pijlers daarbij zijn inzet, motivatie en plezier."

 

Lou De Smet Drumhuis

Lou De Smet
Drumleraar

Lou De Smet is onze jongste drumleraar, op vrijdag te vinden in Gent, zaterdag in Zottegem. Lou studeert drums aan het Gentse conservatorium en speelt bij rockgroep Room Service. Hij speelt een resem aan muziekgenres: Pop- & rock, hiphop & funk, punk & metal, reggae & latin, blues & hedendaagse jazz, electro & dance… Vraag een lied aan en hij leert het je!

“Ik hecht er veel belang aan dat mijn leerlingen het oneindige plezier van drummen ontdekken. Als beginnende of geavanceerde drummers mogen jullie daarom altijd zeggen wat jullie graag zouden leren. Ik ben er om te helpen! Ik zorg daarom bij elke oefening voor kleine, verteerbare stappen, zo blijf je gemotiveerd en ga je sneller vooruit. Zodra het kan spelen we mee met muziek en leer ik jullie stap per stap zelfstandig te zijn op dit geweldige instrument. In het beste geval ben ik na een tijdje niet meer nodig!”