FAQ

Veelgestelde vragen over drumlessen bij het Drumhuis

Minimumleeftijd is 6 jaar, afhankelijk van de aanleg. De jongste leerling bij Het Drumhuis is 6. De oudste 76 jaar.

Er is dus geen beperking qua maximumleeftijd.  Er is een lesmethode op maat voor iedereen.

Belangrijk: je bent nooit te oud om te leren drummen!

Enkele voorbeelden van leeftijden die ingeschreven zijn of waren:
6j. / 8j. / 12j. / 18j. / 25j. / 31j. / 36j. / 41 j. / 52j. / 58j. / 76j. / ...

Neen, dat is helemaal niet nodig. Je hebt natuurlijk wel een kleine voorsprong als je dat wel hebt. Bij Het Drumhuis beginnen we volledig van nul als je geen ervaring hebt.  We beginnen bij het vasthouden van de stokken, instrument leren kennen, basisritme's, ... Je krijgt les volledig op maat van jouw noden, niveau en voorkeuren.

Jouw drumlessen kunnen ingepland worden van maandag tot en met zaterdag.

Tijdens de weekdagen is Het Drumhuis actief van 15:00 tot 20:30.

Op woensdag zijn er lessen van 13:00 tot 20:00.

Zaterdag is er les van 9:00 tot 17:00.

Uitzondering Zottegem: Les op woensdagavond van 18:30 tot 22:00.

  • Gent: Maandag tot en met zaterdag
  • Aalst: Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
  • Zottegem: Woensdagavond

Je kunt je drumles op 2 manieren inplannen. De meeste drummers kiezen een vast moment (wekelijks les op een vast tijdstip en vaste dag). Als dat niet haalbaar is kun je ook voor de flexibele formule kiezen. Zo volg je gewoon af en toe eens drumles wanneer het je uitkomt. Dit is interessant voor drummers die goed zelfstandig oefenen, al ervaring hebben of gewoon een drukke agenda hebben.

De lessen voor drummers rond Gent gaan door in de studio van Het Drumhuis Gent. De drumstudio is uitgerust met 2 akoestische drums, een geluidsinstallatie, gitaarversterkers, basgitaar, elektrische gitaar, voldoende drumstokken, ... alles is voorzien om te drummen en muziek te maken! Er is ook een studio in Het Drumhuis Aalst met twee digitale drums. In Zottegem is er een leslokaal met twee akoestische drums.

Drumhuis Gent

Proefles: € 30 (eenmalig)

5 drumlessen: € 150
10 drumlessen: € 270
15 drumlessen: € 395

Elke les is productief en van hoge kwaliteit. We streven ernaar om elke drumles waardevolle technieken of inzichten bij te brengen.

 

De eerste drumles is van zeer belangrijke waarde. Je leert de basistechniek, houding, je eerste ritmes, ... Het is een les waar effectief al resultaat wordt gehaald. Geen luchtig kennismakingsmoment maar een waardevolle drumles. Om deze kwaliteit te  garanderen op lange termijn vragen we € 25 voor de proefles.

Een proefles is wel goedkoper dan een normale drumles. 

Je bent eens ziek, je hebt een andere afspraak, ... die dingen gebeuren en dat is helemaal niet erg. Er komt gewoon geen stempel op je beurtenkaart en je bent de les niet kwijt. Je krijgt altijd de lessen die je betaald!

Let wel: dit is enkel geldig als je tijdig verwittigd.

Natuurlijk wel! Die gedachte is vaak een misvatting. Als je kan meetikken op je stuur of op tafel als de radio speelt, dan heb je waarschijnlijk wél gevoel voor ritme. Bij Het Drumhuis hebben we al heel wat mensen gezien die hun proefles openen met de typische one-liner: "Ik heb wel geen gevoel voor ritme hoor." maar achteraf verrast zijn van het resultaat na een half uurtje drumles. Proberen kan nooit kwaad! Wij beloven om eerlijk feedback te geven over je muzikaal gevoel.

Het Drumhuis is er voor iedereen, dus dat kan! Er is les op maat voor iedereen. Heb je twijfels of specifieke vragen? Neem contact op met ruben@drumhuis.be en Ruben zal je vragen beantwoorden en zoeken naar een lesmethode die bij jou of je kind past.

Een drumles duurt een half uur (idem voor de proefles). Dat is perfect als je wekelijks les volgt. In dat half uur krijg je genoeg materiaal mee om een week mee te oefenen. Vind je dat te kort? Dan kun je gerust voor een uur komen. Dan worden simpelweg 2 lessen aangerekend. 

Een formule op maat is ook mogelijk indien gewenst (vb. les van 45 minuten, 20 minuten, ...)

Voor de proefles heb je helemaal niets nodig, enkel je goesting om te drummen! In de drumlessen mag je gerust je eigen stokken of lesmateriaal meebrengen, maar dat is niet noodzakelijk. Alles is voorzien in de studio. Na een eindje les heb je normaal een drumboek of losse blaadjes. Het is handig werken als je die telkens meebrengt. 

Wel belangrijk om mee te brengen (niet bij proefles): je beurtenkaart.